24 Eylül 2009 Perşembe

SOSYAL İKLİMLENDİRME


İklimlendirme yeni bir kavram.Eski çağlardan beri bilinen,bazı ısıtma-soğutma sistemleri olsa da,modern iklimlendirmenin tarihi çok fazla değil.Teknolojiye bağlı olarak da,gelişmesini sürdürüyor.Gittikçe gelişerek konfor noktasına doğru ilerliyor.Yaşadığımız alanlar ısıtma,soğutma sistemlerinin çok çeşitleri ile donatılıyor.Biz de,her alanda olduğu gibi,bu alandaki yeniliklere doymuyoruz.

Bizim asıl konumuz,sosyal iklimlendirme.Bilindiği gibi,ülkemizin her türlü ortamı bir ısınıyor,bir soğuyor.Orta yolu bulmakta zorluk çekiyoruz.Termostatlarımızın ayarı bir türlü tutmuyor.Bazan çok sıcak,bazan çok soğuk.İklimlendirme yapmakla görevli olanların da tansiyonları mı yüksek nedir,onlar da orta karar bir yol bulamıyorlar.Yol ararken de zorluk çekiyorlar galiba.

Son zamanlarda bu iklimlendirme işlerinde bir gayret,bir gayret.Biz de burdan bakıyoruz,bugün sıcak hava mı üflenecek,yoksa soğuk hava mı.Önceden bilsek,tedbirimizi alıp ona göre giyineceğiz,ama o da belli olmuyor.Musluklar çok uzakta,okyanus ötesinde olunca,buralardan hava tahmini yapmak çok zor.

Bir bakıyorsunuz,sıcak hava muslukları açılmış.Beş şehit,on şehit.Bu sıcaklık bir süre devam ediyor.Yavrular toprağa,ateşler annelerin yüreğine düşüyor.Yürekler yakıldıkça yakılıyor.İstedikleri sıcaklık seviyesini elde edince,rolantiye alıyorlar motorları.Bu sefer soğutma muslukları açılıyor.Seçilim projeleri ortalığa dökülüyor.Aydınlarda bir fikir,bir fikir.Düşünceler öyle çok ki,kitaplar,dergiler,gazeteler dolusu maşallah.Televizyonlarda yorumlar, yorumlar.O yetmedi,biz de bloglarda başladık üretime.

Yakınımızda da hava üfleme muslukları var.O muslukları çalıştıranların parmakları da hep silah tetiklerinde bulunuyor.Dolayısı ile,onlara da yaklaşıp,nasıl bir hava üfleyeceklerini anlayamıyoruz.Silah tetiklerini okşayacaklarına,kalem açacaklarını çok kullansalar,işin şekli değişecek.Ama,mayaları öyle yoğrulmuş.İhanet kanlarına işlemiş.İlla silah tetikleri tutacaklar.Kandan besleniyorlar.İnsanca yaşamak zor geliyor."Onlar,bizim çocuklarımız,kardeşlerimiz"dedikleri,beyni kirletilmiş insanları,eline silah vererek,görevi vatanı korumak,namusumuzu beklemek olan,vatan evlatlarının karşısına çıkarmakta hiç sakınca görmüyorlar.Bazı gafiller de,bu duruma oturduğu sırça koltuklardan destek veriyor.

Sosyal iklimlendirme çalışmaları 'nda,gelinen bu son durumu,ibretle izliyoruz.Malum,ısınan motora soğuk su dökersen,blog çatlatır.Isıtılıp soğutulan son durumlardan dolayı,bizim de blog çatlatmamıza az kaldı.

Yüreklerimiz ağzımızda.Sabrımız sınırlarda.

10 yorum:

  1. ayy hocam kaleminize sağlık nefis bir iklimlendirme yazısı olmuş..Allah yardımcımız olsun bir sıcak bir soğuk desenize grip kapımıza dayandı bronşit olmasak bari :))

    YanıtlaSil
  2. Eh mühendisimiz bu aralar Amerikada egitim aliyor, bir dönsün, o zaman bir caresine bakacak.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. siyah kelebek,sünter,
    torunlarımız için kaygılıyım.ne diyeyim.yorumlarınıza teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. herşey var ama sonuç yok :)

    YanıtlaSil
  5. Nerelerdesiniz Ramazan Bey? Umarım can sıkıcı bir durum yoktur...

    Sevgiler size ve ailenize

    YanıtlaSil
  6. Çok önemli bir yazı bu bence, anlamını vererek okunmalı.
    Saygı ve selamlarımla Ramazan Bey.



    www.hayatizlerim.com

    YanıtlaSil
  7. Ramazan Bey,çok merak ediyorum sizin ve ailenizin sağlığı yerindedir umarım.Bir haber verseniz...

    YanıtlaSil
  8. İyi haberlerinizi aldığıma sevindim

    Tüm ailenize sevgiler

    YanıtlaSil
  9. RAMAZAN AĞABEY YAZILARINIZA UZUNCA BİR ARA VERDİNİZ.İNŞAALLAH BİR YARAMAZLIK YOKTUR.BİZİ BU KADAR MAHRUM BIRAKMAYIN LÜTFEN...SAĞLICAKLA KALIN...

    YanıtlaSil
  10. sevgili arkadaşlarım,teşekkür ederim.sizleri seviyorum.

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz benim için önemlidir. Katkılarınız için teşekkür ederim.