16 Aralık 2009 Çarşamba

HASATTAN DÖNÜŞ


Yorgun bahçeci işleri bitirdi.Bu mevsimin zeytin hasadı tamamlandı.Doğrusu bu yılki kadar yorulduğumu hatırlamıyorum.Tarım işlerinin zor olduğu bilinen birşey.Ama zeytin hasadı da galiba en zorlarından biri.
Bu işlerden zevk aldığımı yazmıştım daha önce.Bahçede çalışmak,zeytin toplarken yorulduğumuz aralarda dalından kopardığımız narları,ağaçların altına uzanıp yemek çok zevkliydi.Ama artık bize ağır gelmeye başlamış bu işler.Bu yıldan sonra yapabilirmiyim bilmem.

Bu yıl zeytini Allah vermiş de vermiş.Yağmurlar bol olunca,ürün de çok fazla oldu.Toplamakla bitmedi maşallah.Bazı bahçe sahiplerinden şöyle bir espri duydum "bu yıl dağlardaki piynar ağaçları da zeytin verdi" diye kendi aralarında takılıyorlardı.Para etmedi o başka.Ben işin orasında değilim.
Doğal zeytin üretmek,ondan elde ettiğimiz KIRMA YEŞİL ZEYTİNi,SALLAMA SİYAH ZEYTİNi ve binbir emekle toplanmış zeytinlerden elde edilen DOĞAL SIZMA ZEYTİNYAĞInı sofraya getirmek büyük bir zevk.


Üretmek yaşamaktır.Üreten insan olmak yaşamakla eşdeğerdir.
Hayatın her alanında üreten insanlar görmek istiyor insan.

13 yorum:

  1. Hoşgeldinizz :)Doğal zeytinyağının kokusuna bayılırım.Yağ kokmaz,miss gibi zeytin kokar. Üreten insan yaşayan insandır..Ne kadar güzel bir söz.Üreterek yaşadığımızı hissetmek çok güzel.Çoğalmak,çoğalmak..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Saygıdeğer üstadım,bahsettiğiniz zeytinler Mersin yöresinde olmalı değilmi?Allah daha çok versin,bizim buralarda pek randıman yoktu bu yıl ,ağaç başı 3 kg mı geçmedi.Umarım ileriki yıllarda değerlenir sizlerde emeğinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız,yazınızda artık gücünüzün yetmediğinden bahsetmişsiniz ,ne yapacaksınız Ramazan bey nüfus kağıdı eskiyor,Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin ,saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yorgunluk olmalı.Bende ekim sonunda can dostumun İzmir civarındaki bahçesine gitmiştim.Zeytin topladık.Zeytin ve narlarımla döndün Ankara'ya.Bende çizik zeytin yaptım şimdi keyifle yiyorum kendi yaptığım zeytini :)Narların lezzetini söylememe gerek bile yok :)

    YanıtlaSil
  4. Valla gözlerimiz yollarda kalmıştı Ramazan bey.İyi olduğnuza çok memnun oldum.Daha sık yazılarla görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  5. Hosgeldiniz Ramazan bey,
    ne güzel zeytinleriniz bol olmus.Bizim oralarda cifciler kan agliyordu bu sene.Zeytin vermemis agaclar. Birakin satmayi kendilerine bile yetersiz kaldi. Ben ilk defa bu yil satin almak zorunda kaldim. Simdiye kadar hep annemin agaclarinin ürününü yerdik. Gerci yorulmussunuz ama dagmis en azindan.Simdi afiyetle yemegi nasip etsin Allah.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Dostlar,ben de hepinizi çok özlemişim.Sizlerle yeniden buluşmak ne güzel.Yaşadığını hissediyor insan.Hepinize sevgi ve selamlarımla,yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. EBRULİ,gerçekten zeytinyağı zeytin kokuyor.Bu haliyle bir ilaç olduğu söyleniyor.Herkes gibi ben de inanıyorum buna.
    İlhami beyciğim,evet zeytinler Mersin yöresinde.Bu sene bol oldu.Darısı sizin oralara.
    Dalgaları aşmak,evet böylesi bir yorgunluk gerçekten güzel bir yorgunluk doğrusu.
    İçimden geldiği gibi,daha sık görüşürüz inşallah.
    Sünter,teşekkür ederim.Herkes sağlıklı sıhhatli olsun.

    YanıtlaSil
  8. sizi yeniden okuyabilmek ne güzel...Allah sağlık sıhhat versin de uzun yıllar boyunca zeytin hasadına emeğiniz geçsin...

    YanıtlaSil
  9. SİHİRLİSEPET,ben de sizleri okuyunca mutlu oluyorum.
    Yasemin,hoşbulduk.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar Ramazan Bey. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizi yeniden buralarda görmek çok güzel.

    YanıtlaSil
  11. Hocam hoş geldiniz.

    Çok güzel bir emeklilik geçiyorsunuz bence... Elllerinize sağlık. Bu arada yeni yazılarınızı hepsini hatmettim :)

    YanıtlaSil
  12. muhaber,siz de hoş geldiniz.emekliliğin darısı sizin başınıza.dilerim siz de güzel emeklilikler geçirin.

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz benim için önemlidir. Katkılarınız için teşekkür ederim.