20 Ocak 2010 Çarşamba

BLOGDAŞLIK

Çağımız iletişim çağı ya,gençlik çağlarımıza göre çok değişik durumlar ortaya çıktı.Televizyonun hayalinin anlatıldığı,bilgisayarın bazı bilim adamlarınca ancak düşüncesinin var olduğu zamanlardı onlar.Sanki o kadar uzakmış gibi,ama gerçek bunlar.Bu gelişmelerin sonucu olarak, net dünyasındayız şimdi.Nette de Blogdaşlıklar oluştu.Bu oluşumlardan yeni yeni güzellikler çıkıyor.Farklı düşünceleri görme,çok değişik alanlarda değişik fikirleri izleme imkanına kavuştuk.Elbette herkesle aynı düşünmüyoruz.Herkesin de illa bizim gibi düşünmesini isteme hakkımız yok.Farklı düşünceler olmasaydı geldiğimiz bu gelişmişlik noktasına gelememiş olurduk.Herkesin düşüncesine saygılıyız,sınırlarımızı çiğneyip geçmemek şartıyla.

Bloglarda zaman zaman ödül,mim,gibi uygulamalr oluyor.Çok da güzel oluyor.Ama,doğrusu herkes birbirine bir pas atarsa, bunun sonunda sadece mim ve ödül yazıları yazmaktan başka birşey yapamayabiliriz.Bu bakımdan bloglarımız da okunma sıkıntısı çekiyor olabilir gelecekte.Bunun yerine öneri ve başlıklar şeklinde yazılar yazsak nasıl olur bilmem.Benimki de böylesine bir düşünce elbette.Mim ve ödül konusu ile ilgili iki yazı yazmıştım.Bu yazılarda düşüncelerimin bir kısmını açıkladım.


http://rmazan.blogspot.com/2009/08/ben-duygusal-bir-insanimodul.html

http://rmazan.blogspot.com/2009/08/genclerin-oyunu-mim.html



foto-yasemin tangören





Arkadaşlarım Siyah Kelebek Dostluk Bildirimi yapmış.
Çoban Yıldızı ise Mimle söbelemiş beni.
İkisini bir yazıda birleştirip cevaplamaya çalışacağım.



DOSTLUK BİLDİRİMİ(Siyah Kelebek)http://curcuna-siyahkelebek.blogspot.com/
Kurallar:
1- Dostlukluğumuzu ilan etmek için bir yazı yaz.
2-Arkadaşlarından 10 bloğ dostu seç.
3-Seçtiğin bloğ dostlarının bloğunu ziyaret et ve bunu bildir.

1-Bu yazıyı yazmakla Siyah Kelebek'e olan dostluğumu ilan etmiş olduğumu sanıyorum.Bu vesile ile kendisine tekrar sevgi ve selamlar iletiyorum.
2-Arkadaşlarımızdan on blog dostu seçmek gerçekten zor.Zira hepsinin ayrı yazı tatları var.Mümkün olduğu kadar,zaman buldukça onları ziyaret etmeye çalışıyorum.Tüm ziyaret ettiklerim dostlarımdır.Hangisini nasıl ayırayım ki.
3-Ziyaret ettiğim bloglara yorum bırakarak düşüncelerimi söylüyorum.Karşı fikirler yazdıklarım bile dostluğum içindedir.Bundan sonra onlarla dost olduğumu ayrıca belirtmeye de çalışacağım.Bu bildirim beni yönlendirmiş oldu böylece.



SOBEE(Çoban Yıldızı)http://cobanyildizizuhre.blogspot.com/
1- Dokunulmazlıkların Kaldırılması Konusunda Ne Düşünüyorsunuz ?


Dokunulmazlıkların kürsü masuniyetiyle sınırlı olmasından yanayım.Meclis kürsüsünden yapılacak her konuşmanın dokunulmazlığı olmalı.Diğer suçların dokunulmazlığı olmamalı.Vergi borcu mahkumiyeti,çek senet işleri için alınmış cezalar ve benzerlerinin dokunulmazlığı olur mu.


2- Seçim Barajı Kaldırılsın Mı?


Barajın %5 ler düzeyine çekilmesinde fayda olduğunu umuyorum.Bu düzeyde kitle oluşturan gruplar mecliste seslerini duyurmalıdır.Aksi sokağa ve yer altına kayıyor.O da ülkemize fayda yerine zarar veriyor.


3- Adayların Belirlenmesinde Nasıl Bir Yöntem Uygulansın?


Aday belirleme çok ilginç bir konu.Bu konuda çok uzun yazabilirim.Zira yıllar içinde gözlemlediğim gerçekler var.Birini örnek vermek istrim;Bir zaman halk oyu ile belirlenen aday seçiminde,zamanında pavyon bekçiliği yapmış birinin milletvekili olarak seçildiğini görmüştüm.Bu tamamen halkımızın eğitim seviyesi ile ilgili bir konu.Benim düşüncem;parti yönetimlerine bir miktar (bu 50-100 olabilir)Türkiye milletvekilliği adaylığı belirleme yetkisi verilebilir.Kalan kısmını halk seçmelidir.Türkiye milletvekilliğindeki amaç da şudur;devlet yönetiminde bakan olarak görev alacaklarda belli bir seviye aranır,komisyonlarda belli alanlarda uzmanlık gerekebilir,buralarda görev alabilecek kişilerin bir kısmı bu kontenjanlar içinden belirlenerek denge sağlanabilir.


4- Yargı Bağımsızlığı Sizin İçin Ne Anlam İfade Ediyor?

Yargı bir erk tir.Bu erkten siyasiler elini çekmelidir.Beğenmedikleri şekilde oy veriyor diye yargıya karışılmaz.Onun adı demokrasi olmaz,olsa olsa sultanlık olur.Onun da çağımızda yeri yoktur.



5- Beşinci soruyu siz belirlemek durumunda olsaydınız neyi öğrenmek isterdiniz ?

Ben, aşağıdan yukarıya bakan halktan bir kişi olarak zaten çok şeyi görüyorum.Bana yukarıdan değil,aşağılardan bakan ,halkını baş tacı eden insanları ne zaman görebileceğimizi merak ediyorum.Bunu öğrenmek isterdim.


Şimdi de üç kişiyi söbelemem gerekmiş ya,beni izlemeye almış tüm arkadaşlarımı söbeliyorum.Onlar da bu konularda düşünceleini yazarsa mutlu olurum.Mimlediğim bloglar beni izleyenlerdir.Sevgilerimle.

(Mimin kuralları:

* Mimi gönderen bloğa link veriyorsunuz.
*Üç kişiyi mimliyorsunuz ve mimlediğiniz kişinin bloğuna not bırakıyorsunuz.
*Mimlediğiniz blogların da linkini veriyorsunuz. )

13 yorum:

  1. Aslında özellikle mimler bizi tanıtmak için güzel bri şey. bazı konulara yaklaşım açılarımızı ön gören tanıtım amaçlı küçük sorular. ama dediğiniz gibi bazen üst üste geliyor. ve kendi yazılarımızın önüne geçebiliyor. ne yapalım efendim. güzel dostlardan gelen bu güzel jestleri geri çevirmeden. yanıtlamakta görev oldu elinize emeğinize sağlık Ramazan hocam Saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  2. sevgili SİYAH KELEBEK,evet mimler bizi tanıtmanın aracı oluyor.saygı bizden.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Öğretmenim,

    Yazınızı beğeniyle okudum. Diğer blogların da okuması için linkinizi, bu mim'i başlattığım sayfama ekleyeceğim. Siz de bir not düşerseniz arkadaşların size ulaşması daha kolay olacaktır.

    Bir de en az üç kişinin bloguna onları mimlediğinizi bildiren bir not yazarsanız katılım daha çabuk yayılır.

    Ben de sizin gibi genelde ortaya bırakıyorum, ama çoğu kez orada bitiyor mim. Ülkemizi yakından ilgilendiren bu mim konusunda herkesin düşünmesini sağlamak amacıyla başlattığım bir mim bu.

    Katkınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. aysema teşekkür ederim tavsiyenize uyacağım.sevgiselamlar.

    YanıtlaSil
  5. Evet sayın hocam, MİM ve ÖDÜL işine ben de karşıyım, ama arkadaşlarımı kırmamak için ben de kurallara uyarak birşeyler yapmaya çalıştım. Bu MİM ve ÖDÜL işine bir son verilse çok iyi olur. Dediğiniz gibi bloglarımız da MİM ve ÖDÜL'ün dışında bir şey yazamayacağız. Hadi şunu anlıyorum. Siz sevdiğiniz bir arkadaşa ödül verin ama, aynı o ödülü o blogcunun da 12 blogcuya dağıtması bana daha da saçma geliyor. Bunu yapmakla zincirleme blogcular birbirine bağlanıyor ama, orada kalıyor herşey.
    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Ramazan,
    Yanıtladığınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Ben de mimlendim bu konuda,atlattım neyse ki :)Farklı yanıtlar görmek güzeldi.

    YanıtlaSil
  8. Ben üzerime alinmayayim cünkü daha önce yazmistim bu konu hakkindaki görüslerimi.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. inanın aynı düşünceler geciyor kafamdan ama bazen kıramıyoruz arkadaşları mim di ödüldü derken yazıyoruz ..sevgi ve dostlukla..

    YanıtlaSil
  10. Sayın Öğretmenim Ramazan Bey, bloğuma yaptığınız ziyarete ve yazdıklarımızı daha bir anlamlı kılan o güzel yorumunuza çok teşekkür ederim. "Malum yer???" Şiirlerde bilinmeyenleri işlemeyi çok seviyorum . "Ve olan oldu..." ve "Malum yer" gibi, okuyucunun buralara da dikkatini çekebiliyorsam ne mutlu bana. Sayın hocam sanki ben biliyor muyum malum yeri? Ben de bilmiyorum ki, buraların adını okuyucu koysun, okuyucuyu düşündürmek, ve düşünmeye sevk etmek hoşuma gidiyor...

    YanıtlaSil
  11. Sayın Hocam, Değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim. Hocam ben hiç okumadım ve okuyamadım. Elinizin artığı, karınca kaderince bir şeyler yazmaya gayret ediyoruz. Vermiş olduğunuz destek te bizleri yüreklendirmektedir. Çok sağolun, çok teşekkür ederim. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  12. Evet sizi tanımış olduk mim sayesinde ama nedense ben bu mim lenmeyi sevemedim. mimlenip kalıba girmeyi sevmiyorum beklide ondandır ben yazılarımı yazarken oldukca özgür olmaktan yanayım kalemimin istediğini yazmayı seviyorum.ben size mim yerine sevgi damlalarımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  13. Recep Altun,
    ÇOBAN YILDIZI,
    EBRULİ,
    sünter,
    bilge,
    Sevgi Damlalarım,

    güzel yorum ve katkılarınıza teşekkür ederim.
    sevgiler.

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz benim için önemlidir. Katkılarınız için teşekkür ederim.