13 Mart 2010 Cumartesi

YAZIYA VURDUM KENDİMİ

.
.
.
YAZIYA VURDUM KENDİMİ


Bir hayalin peşinden koştum.

İnanamadım bu olanlara.

Toprak bile tutamadı ,

Kaçtım.

Kendimi yazıya vurdum.


Çadır bile yoktu,


Yazıda yaşadım.



Ramazan Işık

.

yazı:düz arazi

15 yorum:

  1. Yazmak ne güzel bir dosttur insana. Bu dosta sahip olduğum için seviniyorum. Kâh kendinden kaçmaya, kâh kendine kavuşmaya yollar kişiyi. Ama iyi ki vardır içimizde bu güdü.

    YanıtlaSil
  2. Yazı, sizin yörede de, bizim yörede de aynı anlama geliyor (mera, bağ, bahçe, kır, yeşillik alan) sanırsam.

    Yazıda yatmak ta çok güzel olur. Ben çocukluğumda yatmıştım. Çadırımız bizim de yoktu. Açık alandı. Sayın hocam hani bir de alaçığımız olurdu bilirsiniz .

    "Toprak bile tutamadı" derken muradınız neydi tam çözemedim.

    Güzel ve ilginç bir şiir olmuş. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  3. Nerde yaşadığımızı hissediyorsak, ruhumuzu besliyorsak oraya vuruyoruz kendimizi.
    Yazmak..
    Siz, biz..hepimiz!...
    Öyle olmasaydı burda işimiz ne?

    Duygularınızı açığa vuran güzelbir şiir okudum yine.
    Selam ve saygılar

    YanıtlaSil
  4. Yöresel bir terim olan "Yazı" sözcüğünü kullandığınızda hemen baktım memleket neresi diye..

    Güzel bir anlatımdı...

    Saygılar...

    YanıtlaSil
  5. Bazen,nefes alamadığım zamanlarda ben de yazıya vurmak istiyorum kendimi.Dünyada tek başıma gibi hissetmek istiyorum.Çadır bile fazla fazla gelir haklısınız,yer tutmazsınız.Dar gelir koca dünya.İlginç,çok güzel bir şiirdi,yüreğinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Müge,sizin gibi düşünüyorum.Yazmak, harika birşey,gökyüzündeki elektriğin yıldırımlar şeklinde yeryüzüne inmesi gibi bir durum.Teşekkürler.

    Recep Altun Beyciğim,yazı kelimesinin çok anlamı var,bildiğimiz gibi.Bizim kullandığımız anlamlarından biri ,sizin de belirttiğiniz ve benim dip not olarak yazdığım gibi,arazi anlamındadır.Bunun dışında, sermek anlamı da var."Yatağı yaz",derler bizde.Yatağı ser demektir.Buna benzer çok anlamı vardır.Şiirde tabii ki mecaz ve gerçek anlamlar karıştırılmıştır.İsteyen istediği anlamda anlayabilir."Toprak bile tutmadı"ya gelince,malum toprağımızda yaşamıyoruz.Diyar diyar dolaşıyoruz.Toprağımız bile tutamadı bizi.

    Newbahar,"yazıda yaşamak" kadar güzel birşey varmı.Ölümsüzlük gibi birşey değil mi yazıda yaşamak.Ayrıca bizim oralarda yazıda ,yani arazide yaşamak,toprakla iç içe olmak anlamında şeklinde bir kavramı vardır.Şiir bu iki kavramı iç içe geçirmiştir.Sevgiler.

    suskunbiradam,sevgili meslektaşım,dikkatinizden kaçmamış.Yazı kelimesi,Türk Dilinde anlamları çok olan bir sözcüktür.Ama ne yazık ki artık bu anlamlardan çoğu unutulmuş.Sadece bir iki anlamı tanınıyor.Bizim bunu düzeltip,kelimelerimizi tanıtmalıyız.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. EBRULİ,yazıya vurup,yazıda yaşamak,kuruyup kalmaktan iyidir.Toprak bol yazıda nasıl olsa.Ölümsüzlük varsa eğer, yazıda yaşarsak var.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ne mutlu ,vurmuşsunuz yazı lara,çadıra ne gerek var,yağsın kar ,yağmur üstünüze,koksun yazı lar buram buram yağmur sonrası..

    YanıtlaSil
  9. Kısa öz ama çok anlamlıydı..bende meğer ne boşa birşeyin peşinde koşmuşum, nasıl kanmışım inanmışım..sonrası ne çadır, ne yazı, ne nefes....

    YanıtlaSil
  10. Nurdan'dan,artık yazılar anlatıyor derdimizi.Başka da birşey "yapabilemiyoruz"(Azer'lere selam olsun).Desteğiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler.

    Onuncu Köyün Adamı,hayat acımasız.Peşinden koştuğumuzdan pişmanlık duymamalıyız.O bizimdir.Sonuç ne olursa olsun,bize aittir.Başkasına ait bir idolün arkasından gideceğimize,bize ait bir hayalin peşinden koşarız,daha iyi değil mi.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, sayenizde yazıda yaşamak, toprakla iç içe yaşamak anlamınada geliyormuş, öğrenmiş oldum. Ben hiç duymamıştım. Bu anlam yöresel bir anlam olmasın. Adana, Mersin dolaylarına ait? Suskun bir adama da yabancı gelmedi çünkü:)
    Selamlar

    YanıtlaSil
  12. RAmazan Bey, hep hayallerimizn peşinden koşuyoruz ; bazen sonucunu bile bile, göre göre. Zamanında İstanbul'a el vermeme sebep olan hayal çöktüğünde ben de dönemedim toprağıma, vurmak istedim kendimi yazıya, olmadı. KAldım,çöktüm burada ama herşey sebep-sonuç ilişkisi içerisinde anlamını buluyor; sadece bunu anladım.
    Döndüm tekrar tekrar okudum, hüzünlendim,anlam buldum sevgili Hocam.Ellerinden öpüyorum.

    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  13. ÇOBAN YILDIZI,hayallerimizin peşinden koşmak zorundayız.Koşmasaydık eğer,yaşamın bir anlamı olmazdı.Koşarken hayalin peşinden üzülmüş olabiliriz,ama bu bizim azmimizi azaltmaz.Gördüğüm gibi siz de öylesiniz.Onun için kendimizi yazıya vurup,olur olmaz şeyleri yazıp duruyoruz.İlginize,duygu paylaşımınıza teşekkür ederim.Beni duygulandırdınız.Saygılarımı sunuyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. Yazabilmek ne kadar güzel bir şey...hep imrenirim .şiiriniz çok hoş.yazıya vurmak!hem yazıya hem kırlara ovalara vurmak kendinizi.Çok beğendim.
    sevgi ve dostlukla

    YanıtlaSil
  15. Newbahar,
    yazı:arazi
    yazı,yazmak:kalemle yazılan düşünce.
    yazmak:sermek
    yazıda yaşamak:arazide kalıp yaşamak ve tabii ki yazılmış yazılarda yaşamak,
    anlamlarına gelir.Doğru bildiniz,bu kelimeler ve kavramlar,Kayseri'nin doğu ilçelerinde,Adana,Mersin,Hatay,K.Maraş illerinde,Batıda Burdur,Isparta,Denizli ve Antalya'nın kuzey ilçelerinde tanınır ve konuşulur.suskunbiradam,hataylı olduğuna göre kelimeyi ve kavramı hemen tanıması doğal .İlginize teşekkür ederim.

    Dalgaları Aşmak,şiiri iki anlamı ile kavrayıp yorumlamanız çok hoşuma gitti.
    Anlaşılmak yazan kişilerin en arzu ettiği şeydir.Yazılarda yaşayıp,ölümsüz olmak her yazan insanın arzusudur sanırım.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz benim için önemlidir. Katkılarınız için teşekkür ederim.