27 Mayıs 2009 Çarşamba

HAYATA YENİDEN GELMEK


Yaşamın bunca yükünü ve kahrını çektikten sonra yorgun düşebilir insan.Bazan artık yaşama sevincim azalıyor mu diye de karamsarlığa kapıldığımız olmuyor değil. Özellikle de,hayatı zor kazanmışsanız,bu yorgunluk erken çökmüş olabilir omuzlarınıza.Bazan çıkış yolu ararsınız,hayatın basamaklarını çıktıktan sonra,dönüşe başlamışlık hissinden kurtulmak için.

Hobileriniz varsa,bir miktar teselli edebilir sizi.Ebru yaparsınız.Saz çalarsınız veya oymacılık.

Bazıları,işleriyle hobilerini birleştirmişlerdir.Onlar daha şanslı.Arıcılık yapanlar öyledir örneğin.Hem hobi,hem kazançtır.Hayvan sevmek ihtiyacınızıda gidermeniz de cabası.

Sanatla uğraşmakta bir çözümdür bazan.Resim yapar,gravür çizersiniz.

Dindar olanlar kendilerince bir problem olmadığını söylerler,bu konuda.Dini inançların,insanı boşluktan kurtardığını söylerler.Ama dindar insanlardan da bunalıma girenler olmuyor değil.Sanatçılarda olduğu gibi.

Yazı yazmakta,başka bir yol.Yazdığınız sürece umutlarınız artar,hayattan.Yazdıkça geleceğe doğru,bir ok attığınızı düşünür,gelecek umutlarınızı o okun gideceği yerlerde yeşertirsiniz.

Ama,tüm bunlardan farklı ve bunların hiçbiriyle karşılaştırılamıyacak bir güzellik var hayatta.Bu güzelliğin,kelimelerle anlatılması bile zor.O da bir torun sahibi olmak.Dünyaya yeniden gelmekse,bu işte.Sanki yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz.

Torun sahibi olduğunuzda,haliyle belli bir yaşı geçmişsinizdir.Ama karşınızda bu minicik yavruyu gördüğünüzde,O'nunla beraber sanki siz de yeniden doğuyorsunuz.Beraber aguular yapıp,beraber emekliyorsunuz.Beraber apalayıp,beraber yürüyorsunuz.Belki de çocuklarınızla oynayamadığınız atçılık oyununu,torununuzla oynarsınız,at da tabii sizsiniz.

Uykusu geldiğinde mırın mırın,kedi gibi sarılıp yattığınızda,asıl çocuk sizsiniz.Ben ne zaman büyüyeceğim diye sorasınız gelir,etrafınıza.Hele,dede torun yan yana iki bisikletle yarışmanın keyfini,sanmıyorum ki şimdiye kadar herhangibir şeyde bulmuş olasınız.

Hayat böyle birşey işte.Ümitler her zaman yeşerecek...

Siz de gelecekte yaşamak ve kalıcı olmak istiyorsanız bir an önce büyüyüp torun sahibi olun.

Torun sahibi olun ki,küçülüp hayata yeniden başlayın.

11 yorum:

  1. İnşalah torun sahibi oluruz o günleri görürüz ne diyelim yarınımızdan emin değilken torunlrımız olacağını düşünmek de bize mutluluk veriyor..Allah sizin torunlarınız vars onlara ve size hyrlı uzun ömür versin...
    Yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.İnşallah sizin de torununuz olur birgün,neden olmasın.Yazıdaki fotoğraf torunumun yeni doğduğundaki,velespit yazımdaki fotoğraf ise yakın zamandaki resmidir.Sizin ve isteyen herkesin olsun isterim.

    YanıtlaSil
  3. Allah, torununuzu, analı, babalı ve dedeli büyütsün. :)

    Yazı çok sade ve içten ve duygusal olmuş. Duygulandım bak

    YanıtlaSil
  4. Amin,herkesinkiyle beraber...

    YanıtlaSil
  5. Her iki taraftan da dedelerimi göremedim, henüz dede olacak koşullarımda kısa vadede yok, yaşamadım bu duyguyu.. Anlattıklarınıza bakılırsa güzel olduğu kesin:))
    Merhabalar..Hoş geldiniz..
    Hobilerim var ama..Her insan da keşke olsa..;Ülkemiz bu durumda olmazdı en azından..
    fıkraların sayısı 900'ü aştı hocam.Dilediğiniz zaman beklerim.. Saygı ve selamlar..

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim.Zaman herşeyin ilacı derler.Zamanla dede de olrsunuz umarım.
    Sitenize zaman buldukca uğrayacağım.
    Saygı bizden.

    YanıtlaSil
  7. Sayın Ramazan bey;
    Aldınız götürdünüz beni bir yerlere.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ali Beyciğim,bu yazılar da hep beraber,biryerlere gidebilmemiz için yazılıyor.Ne mutlu bana ki,sizin gibi blogdaşlarım var.

    YanıtlaSil
  9. hoş geldiniz Neslihan hanım.as.

    YanıtlaSil
  10. Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz benim için önemlidir. Katkılarınız için teşekkür ederim.