23 Mart 2009 Pazartesi

KARALAMA DEFTERİ

.
Hayat, bir karalama defteri gibidir. Biz de geldik, biraz karalayıp gideceğiz.
Önemli olan; bu karalamaların neler olduğudur. Elimizdeki kalemin, neler yazdığıdır. Hayat denen bu macerada, neler yaptığın önemli.

Aynı kalemle, gül resmi çizmek te mümkün, idam fermanı yazmak ta. Size verilen kalemle, gül resmi çizebiliyor veya, "Bülbül Kasidesi"nin bestelerini yazabiliyorsanız, ne mutlu size. Ama, bir de insanları birbirine karşı kışkırtıp, birbirlerine düşüren şeyler yazıyor ve bunun sonucu olarak, insanlar birbirlerini kırıyorsa, vay halinize. Bu durumda yatacak yeriniz yok demektir. Zira kul hakkı affedilmezdir. O'nu ancak sahibin kendisi, yani hakkı yenen affederse , o yük üzerinizden kalkar.
Bu ağır yükü yüklenmek yerine, o kalemle yüreklere su serpen şeyler yazılsa, daha güzel olmazmı. Tersini yapanlar ne kazandı.

Elinizde hayat denen bir defter var. Bu defterin büyüklüğünü siz tayin edemiyorsunuz. İçine yazdıklarınızla, birazcık kalitesini artırabilirsiniz. O da sizin yeteneklerinize kalmış. Renkli kalemlerle, güzel çiçek resimleri mi yaparsınız, yoksa karakalem çalışmasıyla gece resimlerini mi tercih ederdiniz...

Doğrusu ben, doğanın binbir rengini gösteren, çiçek resimleri yapmayı tercih ederdim.

Ramazan Işık
.

2 yorum:

  1. Hayat karalama defteri gibidir..benzetmeniz muhteşem..bizim dışımızda karalamalar yapanlar da olmasaydı keşke..yüreğinize sağlık.Renkli kalemlerimiz hiç bitmesin dielrim.Güzel,rengarenk hayaller çizelim gerçekleştirelim o kalemlerle..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. EBRULİ,
    umarım, "rengarenk hayaller çizip, gerçekleştirebiliriz. Bu da ancak dostlarla mümkün. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz benim için önemlidir. Katkılarınız için teşekkür ederim.